Szösszenetek2017.06.20.

Ma van a holnap tegnapja

" Ma van az a holnap, amelyet oly derűlátóan vártál tegnap. Kérdés: Mit teszel ma azért, hogy a holnap olyan jó legyen, amilyennek a mát remélted?" Zig Ziglar

” Ma van az a holnap, amelyet oly derűlátóan vártál tegnap. Kérdés: Mit teszel ma azért, hogy a holnap olyan jó legyen, amilyennek a mát remélted?” Zig Ziglar

Az életünk alakulásáért mi vagyunk a felelősek. Mi döntünk, ha választás előtt állunk, jobbra, vagy balra haladjunk tovább. Amennyiben nem döntünk, mert a felelősséget nem vállaljuk, az is egy fajta döntés, alakítsa más a mi életünket.
A gyermekek születésénél is mi döntünk, felelősséggel, átgondoltan. Amennyiben megterveztük a gyermekáldást, már várakozással nézünk elébe. Amikor váratlanul kopogtat, a döntésünkön múlik, milyen életet indítunk a kis jövevénynek, s saját magunknak a továbbiakban. A felelősség nagy hangsúlyt kap, aminek terhe alatt meggörnyed az addig büszke tartás, vagy a nehézségek leküzdése által megerősödve élvezzük az új életet.
A felelősen gondolkodó ember tervez, célokkal él, ez hajtja előre.
A gyermek születésével új időszámítás kezdődik: a MI életünk.
Aztán telik-múlik az idő, és ez kevésbé lesz fontos. Okokat lehet felsorakoztatni, de a lényegen semmit sem változtat, csak a magunk lelkiismeretén könnyítünk az okok keresésével.
Az idő pénz, szokták mondani. Kérdem én: aki nem csinál semmit egész nap, tele van szabad idővel, az miért nem gazdag?
Az én olvasatomban az IDŐ = ÉLET. Akinek nincs több ideje, annak nincs már élete.
Ha a gyermeknek nem adunk elég IDŐt magunkból, az ÉLETéből veszünk el egy darabot.
Gyermekként van a legnagyobb szüksége ránk, a szüleire. Játszunk minél többet, tanuljuk az életet együtt, szerezzünk élményeket, nevessünk, kacagjunk, az semmibe sem kerül, viszont nagyon drága a gyermeknek.

➽ Gyesen lévő anyuka nyári forróságban kitartóan hordja gyermekét az óvodába. „Nem akar óvodába jönni”- mondja anyuka. A gyermek napközben alig játszik, a felnőttek társaságát keresi, várja a pillanatot, hogy megérkezzen az édesanyja. ” Miért csodálkozik ezen? „-kérdem én. „Mert jó neki itt.”-válaszol. Kinn az udvaron 30 fok van, benn a teremben 29. Gondolatok váltják egymást, majd az édesanya a számára legelfogadhatóbb magyarázattal áll elő: ” Mindig csak azt akarja, hogy vele foglalkozzak!”

Mit akarhat jobbat egy gyermek, mint, hogy együtt legyen azzal a személlyel, akit a legjobban szeret? Mi ebben a rossz? Azt az életritmust megtalálni, amiben mindenki élményhez jut, az nehéz.
De a könnyebbik út legtöbbször nem vezet eredményre. Az eredményekért keményen meg kell dolgozni, azért lesz a miénk.
Van egy mondás, amit nagyon szeretek, az élet szülte: A szánalmat könnyen kapja az ember, az irigységért viszont keményen meg kell dolgozni.

Töltsünk sok élménydús percet gyermekeinkkel!

Share