Találd meg a békédet! (Sakkjátszma)

A sakkjátszma Thaiföldi mese alapján; Francois Vallaeys Élt egyszer egy vitéz harcos. Sok háborút végigharcolt és sokszor kitüntette magát. Idővel azonban belefáradt csatazajba: nem akarta többé hallani a fegyverek csörgését, a sebesültek hörgését, a legyőzöttek jajgatását. Megriadt a kezét bemocskoló tengernyi vértől, visszaborzadt az őt körülvevő sok szenvedéstől. Otthagyta a hadsereget. Lerakta a fegyvereit: íját...

Itt áll ön

Aki szokott kirándulni, túrázni, annak olykor felüdülés egy-egy eligazító tábla, melyen betájolhatja, hogy merre jár, merről jött, merre tart éppen. Ehhez mindenképpen jó tudni, hol vagyunk jelenleg, mihez viszonyítva kell meghatározni a megtett utat, és a tervezett útirányt. Ebben mindenképpen segítség az a jelzés, hogy hol tartózkodunk jelenleg. Itt áll Ön. Tudtuk eddig, s tudjuk-e...

A tölgyfa meséje

Volt egyszer egy gyönyörű kert, tele különféle gyümölcsfákkal és szebbnél szebb bokrokkal, virágokkal. A kert lakója volt egy tölgyfa is.

Én üzenetek

Kapcsolatainkban jól szeretnénk érezni magunkat. Legyen szó párkapcsolatról, munka kapcsolatról, szülő-gyermek kapcsolatról, egyéb társas kapcsolatról. Célunk, hogy közösen jó érzésünk legyen. 

Mumus

Mindenki életében van egy Mumus, egy belső hang, amely hozzánk szól, csak legtöbbször nem foglalkozunk vele, nem halljuk.

Tükör

Felnőtt fejjel szeretünk-e tükörbe nézni? A valóságot látjuk-e? Azzal találkozunk, ami kielégít, melegséggel, megnyugvással tölt el?